Финансовият министър хвърли тежки обвинения към своя предшественик. Кирил Ананиев е

...
Финансовият министър хвърли тежки обвинения към своя предшественик. Кирил Ананиев е
Коментари Харесай

Василев: Ананиев пуска на свободно данъчна тайна!

Финансовият министър хвърли тежки обвинявания към своя предходник. „ Кирил Ананиев е нарушил закона, изнасяйки информация, която е данъчно осигурителна загадка. Прокуратурата би трябвало да се заеме с това. Как тази информация е излязла на конференция на една политическа партия? Това ми приказва, че страната се ръководи не по разпоредбите и законите, а с телефонни позвънявания и с напън ”, съобщи в ефира на „ Неделята на NOVA ” финансовият министър Асен Василев.

За него е проблем, че някогашният финансов министър Кирил Ананиев е взимал номера от вътрешни инспекции, до които самият Василев няма достъп. Василев разяснява и обвиняванията от ГЕРБ, че Румен Спецов е спекулирал с налози.

„ Аз съм ревизирал данните, доколкото имам достъп за тях. Спецов и аз към този момент обяснихме. Ако министерството пусне инспекция, ще кажат, че замитаме следите. Проверката е ориентирана към основният прокурор, не мисля, че той може да бъде упрекнат в користолюбие. Ако се открият нарушавания, ще се вземат дейности. Аз не чакам проблем ”, сподели министърът.

„ Автомагистрали не са възлагали публични поръчки, те са употребили инхаус процедури. Язовирите също са ремонтирани по този метод ”, уточни Василев.

„ В Национална агенция за приходите преориентирахме чиновниците да работят по компании, които получават огромен публичен запас, които вършат огромни разноски в чужбина и техни свързани лица, които имат огромни касови наличия. Резултатите към този момент стартират да се виждат ”, показа Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР